Літакопад у РФ: Україна знайшла спосіб атакувати "дальні" об'єкти, - британська розвідка

Україна знайшла спосіб, як дістатися до дальніх об'єктів на території країни-окупанта, й реалізувала щонайменше третю вдалу атаку по авіабазі РФ, передають Патріоти України.

Йдеться про авіабазу Сольці у Новгородській області, яка знаходиться за 650 км від кордону з Україною. Там 19 серпня, ймовірно, був знищений бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3, повідомляє британська розвідка.

Вона вважає, що деякі атаки по РФ Україна здійснює з лігва ворога, тобто безпосередньо з російських територій.

"Деякі атаки БПЛА проти російських військових цілей здійснюються з території Росії. БПЛА навряд чи матимуть достатню дальність, щоб досягти Сольців з-за меж Росії", - йдеться у повідомленні.

Там згадують, що РФ доволі часто використовувала для бомбардування України ракетоносці кваліфікації "Backfire", які здатні запускати сумнозвісні "неточні" боєголовки X-22. Саме ними армія РФ знищувала на початку повномасштабної війни Маріуполь.

"Це принаймні третя успішна атака на аеродроми, яка знову викликає сумніви щодо здатності Росії захистити свої стратегічні об’єкти в глибині країни", - резюмувало Міноборони Британії.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...