"Літали за тим самим маршрутом": А-50 та Іл-22 були збиті блукаючим комплексом, - Селезньов

Знищення літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 та пошкодження повітряного пункту управління Іл-22 російської окупаційної армії стало можливим завдяки ефективному озброєнню, наданому Україні західними партнерами. Версія про "дружній вогонь" не має права на існування, оскільки обидва ці літаки з початку повномасштабного вторгнення літали за тим самим маршрутом. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

"По двох військових літаках російської армії могла ефективно відпрацювати українська система типу Patriot", – припустив він.

Експерт відразу відкинув версію про те, що літаки було збито власною ППО. "Озвучувалася і версія про "дружній вогонь". Чому я не вірив у неї? Тому що і Іл-22, і А-50 протягом довгого періоду часу, фактично протягом двох років, літали одним і тим самим маршрутом. Тому оператори системи ППО Росії чітко розуміють, де які цілі літають, яким маршрутом", – пояснив він.

У контексті ефективного застосування "блукаючих комплексів ППО типу Patriot" Селезньов нагадав про два попередні випадки.

"Одна з таких історій трапилася над територією Брянської області, коли протягом короткого часу було знищено кілька російських літаків та гелікоптерів такою системою ППО. Другий кейс – це знищення трьох російських винищувачів-бомбардувальників над територією Херсонської області, які летіли запускати керовані авіаційні бомби по наших захисниках у районі Кринків", – нагадав він.

Експерт також додав, що на озброєнні російської окупаційної армії є лише дев'ять одиниць А-50, кожна з яких коштує 300-500 мільйонів доларів. Він також переконаний, що в момент удару в повітряному командному пункті Іл-22 могли бути посадовці армії РФ. "У будь-якому разі новина про А-50 та Іл-22 – це чудова новина. І я впевнений, що далі буде більше", – підсумував він.

В Кремлі відкорковують "Шампанське": Ле Пен після формування свого уряду обіцяє скасувати французький дозвіл Україні бити по РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 23:57

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен, відома своїми проросійськими висловлюваннями, запевнила, що прем’єр-міністр від її партії нібито не дозволить Україні застосовувати французьку далекобійну зброю для ударів по території Росії, передають Патр...

Готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі Одеси СБУ затримала жіночу агентурну групу ФСБ. Опублікована переписка

п’ятниця, 5 липень 2024, 23:30

Зловмисниці перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення. Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу ФСБ Росії, яка діяла в Одесі. До складу ворожого осередку входили три мешканки міста віком від 19 до 23 років, які працювали у місцевій ка...