"Літо буде гарячим": Американський генерал впевнений, що росіяни планують наступ на Маріуполь і Бердянськ

Росія не перестане дестабілізувати ситуацію поблизу українських кордонів, всупереч санкціям Заходу, «поки її не зупинять». Про це на конференції від Німецького фонду Маршала у Вашингтоні заявив екс-командуючий військами США в Європі Фредерік «Бен» Ходжес, передають Патріоти України.

Генерал вважає, що Москва продовжує провокації, бо не отримує достатньо жорсткої відповіді на минулі випадки порушення норм міжнародного права. І незважаючи на заяви Кремля про відвід своїх військ від кордонів України, накопичення яких відбувалося навесні, «ніхто вище сержанта за рангом ні на секунду не вірить в це».
«Думаю, вони не відмовилися від планів на Маріуполь і Бердянськ. Одеса також в "меню", можливо, не в цьому році, але в наступному. Залежить від їх впевненості. Поки що вони мають рацію, коли вірять в те, що ми нічого не зробимо у відповідь. Це виклик нам. Переконати їх, що ми готові», - сказав військовий експерт з євробезпеки.
Також генерал Ходжес висловив жаль, що «занадто багато осіб» в Берліні, Парижі, Брюсселі, Гаазі «і навіть Вашингтоні» вважають, що ситуація в чорноморському регіоні їх не стосується, що це сфера впливу Росії і відкритого конфлікту з нею ніхто не хоче.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...