Людей на полі бою не буде: Експерт спрогнозував, як виглядатиме армія майбутнього

У майбутньому війни суттєво зміняться. Зокрема, людей на полі бою замінять роботи. Таку думку висловив експерт з безпілотних технологій та робототехніки Валерій Яковенко, передають Патріоти України.

"Люди не мають бути присутніми на полі бою, це небезпечно, їхнє місце замінить робототехніка. Протягом наступних 4 років ті досягнення, які формує Україна і які вона демонструє на полі бою, будуть масштабовані. Це буде моментом, коли невеличка група людей керує великими масивами різноманітного обладнання, котре буде виконувати місії свої на полі бою", – зауважив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Яковенка, зміняться не лише процеси щодо керування та кількості людей, що у ці процеси залучені. Змін зазнають і параметри використання робототехніки. У майбутньому не буде історій з великою технікою на кшталт Чорноморського флоту – він нікому не буде потрібен, вважає експерт.

"Мова йде про невеличкі пристрої, котрі здатні захищати акваторії чи території, хірургічно видаляючи окупантів із землі, котру потрібно звільняти. Тож зараз мова йде дійсно про трансформацію всього безпекового світу, всієї формули. Армія 2030 року – це буде армія роботів", – резюмував Яковенко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...