"Людей не шкодують. Женуть їх просто на позиції": Після поразки на Київщині окупанти обрали стратегію "вогняний вал"

Російські окупанти після поразки на Київщині обрали нову стратегію ведення війни - "вогняний вал". Вони уникають прямих зіткнень, постійно дотримаються дистанції та обстрілюють артилерією, авіацією та ракетами позиції українських захисників та мирні міста. Про це повідомив командир батальйону "Свобода" Петро Кузик. За його словами, таку тактику можна назвати "безлімітною тратою снарядів по площинах", передають Патріоти України.

"Ми працювали в Ірпіні, Гостомелі, Бучі, Баришівці. Там був один спосіб війни. Ми за ними ганялися. Зараз на наших позиціях у Сіверську, Слов’янську і так далі – зовсім інша тактика. Вони просто засипають, знищують усе. Піхоту використовують виключно для того, щоб розвідати, де наші позиції", – розповів комбат. Водночас він зазначив, що Росія використовує своїх військових як "гарматне мʼясо".

"Людей не шкодують. Женуть їх просто на позиції. А щойно ми частину знищили, визначають координати, і починається цілодобове, безлімітне "перемелювання в кашу", а якщо позиції в будинках, то перетворюють їх на будівельних брухт", – констатує Кузик.

Він запевнив, що росіяни усвідомлюють, що вони окупанти. Це значною мірою деморалізує армію противника, яка не розуміє, за що бориться. "Їх пробують накачати, що вони воюють з нацистами і таке подібне, але ж правда очевидна. І вони розуміють це", – сказав комбат. Ще одним фактором, який сильно впливає на моральний дух противника, залишаються перемоги України.

"Їм добряче дали по зубах. Штурмуючи українські міста, зазнають колосальних втрат. І в техніці, і в живій силі. Плюс – наша арта працює як високоточний снайпер, а коли прилітає будь-який калібр дуже точно, то бойовий дух ворога зразу знижується", – пояснив військовий.

Він додав, що багато росіян шукають найбільш простий спосіб повернутися додому. Для цього вони згодні отримати легкі поранення. "У них зараз нова фішка, і це не байка: сидячи в окопі, піднімають дві руки вгору, щоб поранило чи посікло осколками, а їх відправили додому", – розповів комбат. Проте він спростував думку, що російська армія – це збіговисько строковиків, які не мають жодного воєнного досвіду.

"Ми воюємо з деградованим суспільством, в якого немає ні честі, ні совісті, ні моралі, а от всякого барахла смертоносного – купа. І вони цим користуються, бо чітко знають, що програють у піхотних боях, прямих зіткненнях, артилерійських дуелях. Їхня перевага – у кількості боєкомплектів і, поки що, – у кількості стволі і танків", – зазначив Кузик.

Він завірив, що українські артилеристи працюють дуже якісно. Але на кожні 1-2 снаряди нашої армії припадає щонайменше у 50 разів більше снарядів російських військ. "Але наші влучають у цілі, а вони можуть лупити годинами, все навколо випалюють, і тільки час від часу по нас попадати", – звернув увагу комбат.

Кузик заявив, що за добу окупанти випускають 70 тисяч снарядів лише по лінії розмежування. Для порівняння: всі країни Європи сукупно виробляють у місяць 50 тисяч снарядів різних калібрів. Водночас він додає, що з прибуттям в Україну західного озброєння ситуація значно покращилась.

"Підійшли кілька одиниць новітніх систем, я маю на увазі високоточні гармати М777, ми їх називаємо "три сокири". Працюють HIMARS. І, чесно кажучи, ми відчули зменшення кількості обстрілів. Можна підняти голову, піти в контратаку, розгорнути маневр", – сказав військовий. Він побоюється, що ця оперативна пауза може дати час ворогу для накопичення сил і ресурсів для подальших атак на Донеччині. "Наші підрозділи мріють піти в наступ, тому що в обороні сидіти морально важко", – підсумував командир.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...