Людей відволікають від катастрофи: Експерт розповів, що стоїть за злиттям "ЛНР" і "ДНР" у квазі-утворення

Російський президент Володимир Путін в Давосі говорив про нові військові конфлікти, в той час як його маріонетки в ОРДЛО презентували доктрину подальшої окупації українських територій. У числі іншого, вона містить кілька цікавих "вкидань". Один з них - теза про злиття "ЛНР" і "ДНР" в одну квазі-державу. Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", передають Патріоти України.

"Донецька народна республіка і Луганська народна республіка в своїх кордонах відповідно до своїх конституцій належать до історично сформованого економіко-географічного регіону Донбас. Територія Донбасу, як і його народ, неподільні", - йдеться в "доктрині".

Тобто "республік" в ОРДЛО як би дві, але вони - "неподільні". "Москва буде періодично проводити "референдуми" і "об'єднувати" території, щоб відвернути жителів від катастрофи, в якій вони опинилися. Не виключаю, що вже в цьому році можливе проведення чергового "референдуму про приєднання" до РФ і злиття "ЛНР" і "ДНР" в якусь "Республіку Донбас". Так окупантам буде простіше управляти цими територіями", - зазначив керівник Агентства розвитку Приазов'я Костянтин Батозський.

З геостратегічної точки зору, Кремлю може бути вигідно проголошення однієї "Республіки Донбас" з прицілом на подальше її розширення за рахунок захоплення українських територій. У разі серйозної політичної дестабілізації в Україні (наприклад, черговий Майдан) Кремль може реанімувати проект "Новоросія", формально змінивши назву.

Тим більше, окупаційна доктрина "Русского Донбасу" містить непрозорий натяк на продовження агресії проти Києва. "Народ Донбасу є невід'ємною частиною російського народу, історичної Росії. Разом з регіонами, що знаходяться під контролем України, - Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської областями - Донецька Народна Республіка і Луганська Народна Республіка входять до складу історичної Новоросії ...", - йдеться в так званій доктрині.

Втім, злиття "республік" ускладнює той факт, що "ЛНР" і "ДНР" контролюються різними силовими структурами РФ, які часто-густо конкурують один з одним. Це заважало об'єднати квазі-республіки в 2014 році, і тим більше робить це неможливим зараз, коли головні "бенефіціари" тіньових потоків там закріпилися.

Як розповіла аналітик Центру досліджень проблем громадянського суспільства Марія Кучеренко, "ЛНР" курирує ФСБ, а "ДНР" - російський Генштаб, заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак і частково ФСБ.

"Кожна з груп хотіла б замкнути контроль над ОРДЛО на собі, але раніше такі спроби приводили до поглиблення внутрішніх конфліктів і силовим протистоянням. Типова історія - заміна в" ЛНР "Плотницького (ставленика Генштабу РФ) на Пасічника, якого контролює ФСБ. Тому в найближчій перспективі злиття "ЛНР" і "ДНР" навряд чи передбачається ", - пояснила Марія Кучеренко.

Джерело: Апостроф

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...