"Людьми та територіями не торгуємо": Кулеба назвав головні цілі на майбутніх переговорах України та РФ у Туреччині

На переговорах з росіянами в Стамбулі Україна хоче досягти прогресу хоча б щодо гуманітарних питань. А програма-максимум – домовиться про стійкий режим припинення вогню. Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ефірі телемарафону увечері у понеділок, 28 березня, передають Патріоти України.

Він зазначив, що досі конкретного прогресу у діалозі з агресором досягти не вдалося. За його словами, поки що невідомо, чого очікувати від нового раунду переговорів з РФ. Проте глава МЗС наголосив: "Президент поставити чіткі директиви, ми не торгуємо людьми, територіями та суверенітетом".

"Якщо побачимо, що вони готові розмовляти, то будуть зрушення. А якщо буде повторення пропагандистських штамів, то роз'їдуться так само, як з'їхалися", – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що паралельно з Москвою ведуть переговори багато світових лідерів, щоб переконати агресора перейти до конструктивної розмови з Україною. Окремо Кулеба прокоментував чутки про те, що представників України та Росії на переговорах могли отруїти хімзброєю. Дипломат порадив українській делегації "нічого не пити, не їсти і не торкатися будь-яких поверхонь".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...