"Люди готовы к улице": Близький друг Пєскова заговорив про велику ймовірність Майдану в Білорусі

За словами Олексія Венедіктова, він відчув зміни під час візиту до Білорусі влітку нинішнього року.

Головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедіктов, який назвав главу Офісу президента Андрія Єрмака російським агентом в оточенні Зеленського, вважає, що в Білорусі, де сьогодні обирають президента, можливий Майдан. Про це він сказав в ефірі своєї радіостанції, передають Патріоти України.

За словами Венедіктова, він відчув зміни під час візиту до Білорусі влітку нинішнього року. Журналіст зазначив, що частина еліти вже не хоче існувати в тому порядку денному, який диктує беззмінний глава Білорусі. При цьому головні представники білоруської опозиції Цепкало і Бабарика - це люди з команди Лукашенка. Зокрема, Цепкало був одним з найближчих радників Лукашенка на перших його виборах.

«Это первое было ощущение, что команда не монолитная и там идут дискуссии, что делать. И вторая была в том, что люди готовы к улице, молодежь в первую очередь. Поэтому сама по себе улица не удивила. Не удивил отход части команды и то, что она выставляет свои кандидатуры на выборах. Но объемы улицы удивили», — сказав Венедіктов.

За словами головного редактора, його вразило те, що об'єднана білоруська опозиція організовувала мітинги в провінції і люди туди приходили, розуміючи, що це стане відомо владі. «Они прекрасно знали, что они приходят под камеры Комитета государственной безопасности Беларуси или МВД, знали, что их фиксируют. В этом смысле КГБ Беларуси айтишно хорошо развито, чтоб вы не сомневались. И тем не менее, они выходили. Это не Минск. Я не про Минск. Минск не удивил. Удивил вот Гомель, удивили маленькие городки», — уточнив журналіст.

Джерело: Факты

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...