"Люди, які не визнають автокефалії ПЦУ, відмовляються визнавати реальність": Вселенський патріарх Варфоломій провів зустріч з Зеленським і звернувся до православних

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм, котрий напередодні ввечері прилетів до Києва, зазначають Патріоти України.

"Для мене особисто й для України велика честь вітати Вселенського Патріарха Варфоломія у Києві в дні, коли ми відзначаємо 30-річчя незалежності. Цю важливу для України дату ми зустрічаємо разом з нашими найбільшими друзями", - наголошується в повідомленні Зеленськогоу твітері .

Невизнання автокефалії Православної церкви України з боку РПЦ, її філії в Україні та деяких інших помісних церков свідчить про небажання визнавати реальність.

Про це в інтерв'ю Укрінформу перед вилітом до України заявив Вселенський патріарх Варфоломій.

"Проблема цих людей у тому, що для них важко визнати реальність, або ж вони відмовляються її визнавати. Вони також несвідомі того, що означає автокефалія, так само, як в історії та канонічній практиці - її надання. Російська церква, якій вони прагнуть належати, отримала свій автокефальний та патріарший статус від Вселенського Патріархату", - сказав Варфоломій.

Вселенський патріарх наголосив на тому, що є нелогічним не погоджуватися з канонічним обґрунтуванням автокефалії у випадку Православної церкви України, тоді як для Православної церкви Росії та інших православних церков, яким Вселенський Патріархат надав автокефалію та патріарший статус, його визнавали дійсним.

"Втручання Вселенського Патріархату не є неканонічним, насправді є неканонічним ставити це втручання під сумнів. Очевидно, що вони зовсім не зацікавлені в канонічному порядку, оскільки в нашому випадку вони, очевидно, надають перевагу іноземним інтересам, а не церковним критеріям", - пояснив Варфоломій.



"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...