"Люди іноді помиляються": Данілов зробив відверту заяву про невиправдані надії на контрнаступ

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що контрнаступ ЗСУ не виправдав надій, однак це не означає, що держава програє війну. Про це посадовець розповів у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України.

Надії на контрнаступ не справдилися

Данілов сказав, що сподівання України щодо контрнаступу не виправдалися, однак "це не означає, що перемога буде не на нашому боці".

"У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Надії були, але вони не справдилися. Те, що ми два роки захищаємо нашу країну, – це вже велика перемога", – сказав Данілов.

Видання зазначає, що українські війська сподівалися повернути частину окупованої Росією території, захопленої після повномасштабного вторгнення, а також перекрити ворожі лінії постачання до Криму. Але, не маючи переваги в повітрі та зіткнувшись із потужною російською обороною, зусилля українських бійців, "схоже, зупинилися з настанням зими". Як вказано в матеріалі, "Данілов визнав, що вони були надто оптимістичні". "Люди іноді помиляються. Не можна все життя бути відмінником", – зауважив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...