"Люди не хотіли брати участь": Гіркін розповів, як у "ДНР" обманом заганяли чоловіків на збори "резервістів"

Чоловіків окупованого Донбасу примусово збирали на збори "резервістів" "ДНР". Військове командування вдавалося навіть до обману. Про це повідомив колишній ватажок найманців "ДНР", офіцер ФСБ РФ Ігор Стрєлков-Гіркін на своєму каналі в Telegram увечері 19 травня, передають Патріоти України.

Збори "резервістів" в невизнаній "ДНР" почалися 17 травня і триватимуть до 21 травня. За даними Стрєлкова, чоловіки окупованих районів Донбасу не бажали брати участь в цих заходах, але їх примушували.

"Администрации" предприятий вручили повестки работникам. Некоторые прибегли к хитрости. К примеру руководство, не работающего (зарплата не выплачивается с октября 2020 г.) Харцызского трубного завода вызвало работников на предприятие, сказав, что оно запускается - и вручили повестки", - розповів російський терорист.

Недобір, з його слів, був таким серйозним, що 19 травня окупанти наказали співробітникам "державних" підприємств "ДНР" в терміновому порядку з'явитися на збори з документами і теплими речами протягом години. А коли люди стали відмовлятися, "військкомати" почали тиснути на керівництво цих підприємств. "Все это поясняют тем, что большой недобор. Спустя 2,5 суток они заметили это!" - написав Гіркін.

Він уточнив, що багатьох "резервістів" на зборах в розпал пандемії початку "косити" хвороба. Це ще більше посилило недобір. "Поскольку нашим "хенералам" нужна картинка для отчета кураторам, прибегли к таким методам", - пояснив колишній "міністр оборони" "ДНР". Він констатував, що такі дії окупантів тільки ще більше налаштують жителів Донбасу проти "ДНР" і Росії в цілому. А соціальна напруженість в "республіці" вже висока через важку економічну ситуацію, визнав Стрєлков.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...