"Люди тут не живуть, а виживають": Екс-нардеп вирішив поборотися за крісло мера Києва

Оголошуючи про намір узяти участь у виборах мера Києва, колишній позафракційний нардеп Борислав Береза зазначив, що столицю "треба змінювати".

Колишній позафракційний народний депутат України Борислав Береза заявив про намір узяти участь у виборах мера Києва. Про це він сказав 10 липня у перерві програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", передають Патріоти України.

"Київ треба змінювати. Я розумію одне – якщо би зараз мене задовольняло те, що відбувається в Києві, я би сказав: "Ні, у мене немає жодних амбіцій, я не йду на мера, мені все подобається". Але мені не подобається те, що відбувається в Києві: знищуються зелені зони, знову будівництво неконтрольоване, знову екологія, яка вбиває людей, а головне питання – що в Києві люди не живуть, а виживають. А я хочу, щоб кияни жили і пишалися тим, що вони мешкають у найкращому місті у світі", – сказав він.

На уточнювальне запитання журналіста, чи піде Береза у мери Києва той відповів: "Так". Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня. Рішення про проведення виборів Верховна Рада має ухвалити не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування. Виборчий процес розпочинається за 50 днів до виборів.

Із червня 2014 року мером Києва є Віталій Кличко. У жовтні 2015 року він знову став мером, набравши 64,1% голосів виборців, на другому місці з результатом 32,1% був Береза. Кличко повідомляв про намір знову балотуватися на посаду міського голови.

За даними дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", яке провели 4–7 квітня 2020 року, у Кличка найвищий рейтинг у Києві: за нього збирається проголосувати 38,7% киян, які визначилися і готові прийти на вибори. Шоумен Сергій Притула з 9,1% посідає друге місце, на третьому – нинішній міністр культури Олександр Ткаченко (8,8%). Центр соціальних і маркетингових досліджень SOCIS проводив опитування 8–20 травня. Згідно з ним, рейтинг Кличка становить 41,1%, на другому місці бізнесмен і телеведучий Андрій Пальчевський – 8,8%, на третьому – з 8% – Притула.

Пропрезидентська партія "Слуга народу" збирається провести праймеріз для визначення кандидата від політсили на виборах мера Києва. Серед потенційних учасників – народні депутати, а також заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...