Люди у відчаї: Гірняки найвідомішої шахти в "ДНР" висунули ультиматум "голові республіки"

У соціальній мережі шахтарі однієї з шахт, що розташовується на території тимчасово окупованого Донецька (ред. - мова про шахту імені Засядька) розмістили «ультиматум» так званому "голові "ДНР" Денису Пушиліну. У тексті заяви наголошується, що їх «багатотисячному колективу в цьому році зменшили зарплату, а потім перестали вчасно платити і ці копійки», передають Патріоти України.

Крім того, гірники скаржаться, що на підприємствах почастішали випадки порушення техніки безпеки і значно погіршено умови праці. Шахтарі зазначають: «Ви в своїх руках тримаєте всі силові ресурси для контролю над діяльністю керівництва нашої шахти, але ні суди, ні прокуратура, ні МДБ, ні будь-хто інший не зробили нічого для того, щоб нас перестали грабувати, робити з нас рабів, або знищувати найбільшу шахту, яка видобуває дефіцитне коксівне вугілля. Згідно законодавства псевдореспубліки, заборонено не виплачувати заробітну плату, забороняється примушувати працювати з порушеннями техніки безпеки».

В цей же час шахтарі скаржаться, що багато разів вони зверталися і до самого Пушиліна, і в «правоохоронні органи ДНР», але це все не приводило ні до чого, крім звільнень активістів і залякування решти колективу «репресіями МГБ». Крім того, вони озвучили власні вимоги: «Це все є знаком того, що пограбування шахтарів і знищення шахт відбувається з вашої мовчазної згоди. Ми вимагаємо вжити негайно заходів по виплаті заборгованостей по заробітній платі, вимагаємо збільшити ціну робочої сили і забезпечити безпечні умови праці. Якщо наші вимоги найближчим часом не будуть виконані, то ми поставимо питання про зміну політичного керівництва "ДНР", а також звернемося до всіх шахтарів та інших робітників ОРДО із закликом організації загального страйку».

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...