"Люди в Росії не закінчуються": Пономарьов спрогнозував, чи надовго вистачить сил РФ у затяжній війні

Ілля Пономарьов, російський опозиційний політик, в 2019 році отримав українське громадянство, депутат Держдуми РФ 2007-2016 років, відповідаючи на питання читача по час чату на "Главреді", сказав - Росія здатна вести затяжну війну проти України до тих пір, поки влада цієї країни ставиться до людей як до гарматного м'яса, передають Патріоти України.

"Росія в змозі вести затяжну війну, тому що немає ніякої жалості до солдатів, яких можна посилати на фронт. Людські ресурси у Російської Федерації досить великі. Власне, чому так багато людей тікає з Росії – тому що ніхто не хоче гинути даремно. Будучи зануреним у цей процес, Я бачу, яким чином відбуваються тренування українських військових, і добре пам'ятаю, яким чином тренують російських солдатів. Це небо і земля, різні всесвіти. Я навіть дивуюся, наскільки це по-різному: у всіх традиції радянської армії, і, по ідеї, все це повинно бути досить близько, але ні, це не близько", ‒ сказав Пономарьов.

На його думку, підхід Росії до загарбницьких війн не змінюється протягом поколінь. І зводиться до старої ідеї - "Баби ще народять".

"У Росії як і раніше такий підхід: взяли людину, одягли, автомат в руки дали - все, вперед. А в Україні реально тренують і реально турбуються про те, щоб людина не загинула в першому ж бою. У Росії такого немає взагалі. РФ може кидати на фронт велику кількість людей, де ті будуть масово гинути, і вона буде кидати нових. І так буде, поки люди не закінчаться. Так що питання не в ракетах, а в тому, що люди в Росії не закінчуються", ‒ підсумував Пономарьов.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...