"Люди в Україні вкрай розчаровані. Настав момент істини, хто справжній друг": Посол Мельник закликає Німеччину переглянути своє збройне ембарго

Німеччина має переглянути політику щодо ненадання оборонних озброєнь Україні. Про це йдеться у зверненні посла України в ФРН Андрія Мельника напередодні візиту міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок до Києва, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Zeit.

"Люди в Україні вкрай розчаровані. Тепер настав момент істини, (який має виявити. - Ред.) хто справжній друг", - заявив посол.

За його словами, українці усвідомлюють, що коаліційна угода нового уряду ФРН передбачає обмежувальну політику щодо експорту озброєнь, яка не допускає поставок зброї у кризові райони. Водночас Мельник наголосив, що "цей політичний документ не є Біблією, а світ зараз стоїть перед найбільшою небезпекою війни у центрі Європи, найгіршої з 1945 року".

Дипломат підкреслив, що українці мають "святе право на самооборону", а також нагадав, що у німецькому кримінальному законодавстві передбачений злочин "ненадання допомоги". За його словами, той самий основний принцип діє і в міждержавних відносинах.

"Тому ми звертаємося до уряду Німеччини, особисто до міністра закордонних справ Бербок з закликом терміново допомогти Україні необхідним оборонним озброєнням. Це необхідно з моральної та людської точок зору", - заявив посол.

Як повідомлялося, глава МЗС ФРН Анналена Бербок здійснить свій перший візит до Києва 17 січня. Вона планує зустрітися з Президентом Володимиром Зеленським, провести переговори з міністром закордонних спрва Дмитром Кулебою та поспілкуватися з представниками ОБСЄ.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...