"Люди вили просто від болю": Мінчанину, затриманому під час протестів, вдалося записати відео в автозаку

У ГУВС Білорусі відповіли, що «не мають права коментувати дії співробітників», а в Генпрокуратурі від коментарів відмовилися.

Мінчанину вдалося зняти на відео, як його затримали під час протестів в Білорусі і били в автозаку. Відео опублікував портал TUT.BY, передають Патріоти України.

48-річного Дениса Германова затримали на проспекті Переможців в Мінську 10 серпня. Він стояв в ланцюзі солідарності, підняв руки і не чинив опору бійцям ОМОН, коли вони під'їхали. Його силоміць затягли в автозак і почали бити.

«Звук кийків не забути ніколи», - сказав він. По дорозі в ізолятор на вулиці Окрестіна автозак зробив зупинку, і до нього завантажили нових затриманих. Затриманих били так сильно, що деякі плакали.

Германов розповів, що перед ізолятором зміг дістати з камери батарейку і сховав її, а камеру здав разом з речами, і запис зберігся. Йому дали 12 діб арешту. За його словами, його били тричі: під час затримання, в автозаку і при доставці до ізолятора. «На Окрестіна люди вили просто, їх били смертним боєм», - згадує він.

Видання відправило відео до Головного управління внутрішніх справ Мінського міськвиконкому і Генеральної прокуратури. У ГУВС відповіли, що «не мають права коментувати дії співробітників», а в Генпрокуратурі від коментарів відмовилися.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...