"Люди випивали, кричали, включали музику": Боєць "Азова" поділився враженнями про Київ після приїзду з передової

Ситуація на лінії фронту і нинішнє життя в Києві - це абсолютно різні світи й атмосфера.Своїми враженнями після повернення до столиці поділився з "Апострофом" боєць ССО "Азов" Роман" Брейк" Трохимець, передають Патріоти України.

Боєць підкреслив, що радіє поверненню людей до нормального життя і вважає це показником того, що українські захисники роблять потрібну справу.

"Приїжджаючи сюди, я можу побачити результат: ми б'ємося там, а люди продовжують жити нормальним життям тут. Загалом, це сильний дисонанс. Наприклад, сьогодні вночі я не міг заснути, тому що на вулиці була тусовка. Люди випивали, кричали, включали музику. Почуття несправедливості присутнє, тому що все ж залишаються ті люди, яким абсолютно байдуже. Є неприємні моменти, але це винятки. В основному, люди щасливі, і це дає мотивацію по поверненню назад битися ще наполегливіше за ці моменти щастя інших людей", - розповів він.

"Брейк" висловив переконання, що люди зобов'язані жити нормальним життям, тому що перебування в стресі негативно впливає на психіку.

"Після перемоги нам потрібно будувати країну, повинні бути люди, які залишаться адекватними, нормальними. У них не буде такого ж посттравматичного синдрому, як у військових. Тому що навіть цивільний, просто сидить місяцями вдома і гортає стрічку з жахливими новинами - у нього "поїде дах". Без цих розваг, без цих моментів релаксу і відпочинку люди просто стануть масово не дуже нормальними - і це страшна проблема", - сказав він.

За словами Трохимця, подібну позицію підтримують не всі військовослужбовці. "Багато воїнів дивляться на хлопців, які тут гуляють, візуально нічого не роблять і не воюють - і це викликає почуття несправедливості. Але я, наприклад, дуже радий, що люди продовжують жити, відпочивати. Нам потрібно повернутися в місто і країну, яка буде нормальною, а не пораненою дуже сильно війною", - пояснив боєць.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...