Людини із таким ПІБ ніколи не існувало: Журналісти розповіли, якими документами користується Гіркін "для прикриття"

Під час нового розслідування The Insider і Bellingcat з'ясувалося, що екс-«міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков) після повернення до Росії після вторгнення РФ в Україну в 2014 році користується паспортами для прикриття на вигадане ім'я, отриманими від ФСБ, передають Патріоти України.

Розслідувачі зазначають, що через загальні серії ФСБшних паспортів прикриття вони виявили зв'язок між Гіркіним та двома отруйниками російського опозиціонера Олексія Навального, а також зі спецназівцем «Вимпелом» Вадимом Красиковим, який убив чеченського біженця Хангошвілі в Берліні. Як стало відомо, виявити ці зв'язки вдалося завдяки дружинам "голов НЗФ", оскільки і Гіркін, і перший "голова ЛНР" Ігор Плотницький з фальшивими іменами літали по одній броні квитків зі своїми дружинами.

Розслідувачі додали: "После возвращения в Россию Гиркин активно пользовался документами прикрытия — внутренним российским паспортом на имя «Сергей Рунов». Так, 17 декабря 2014 года Гиркин отпраздновал свое 44-летие, женившись на 21-летней уроженке Донбасса Мирославе Регинской в Москве. Через четыре дня молодожены появились на новогоднем мероприятии для детей беженцев в Ростове-на-Дону.

По базе внутренних авиарейсов видно, что, когда Регинская 20 декабря летела из Москвы в Ростов-на-Дону и затем через два дня обратно, она бронировала билеты вместе с Руновым Сергеем Викторовичем, родившимся 12 мая 1970 года. «Рунов» — фамилия деда Гиркина по материнской линии. Судя по многочисленным базам данных, человека с таким ФИО и датой рождения на самом деле не существует".


допомагав підготувати удар по ешелонах з технікою ЗСУ: СБУ затримала агента РФ на Кіровоградщині

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:45

Служба безпеки України затримала мешканця Кропивницького, який допомагав росіянам підготувати ракетний удар по залізничній інфраструктурі Кіровоградщини. Про це СБУ повідомила у п’ятницю, 10 травня, передають Патріоти України. За матеріалами справи, пі...

Відпрацювали влучно: Сухопутні війська показали серію вдалих ударів по силах ворога на фронті (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:28

Українські захисники провели серію успішних атак безпілотниками по техніці та живій силі окупантів у гарячих точках фронту. Відповідне відео вони опублікували у мережі. . Зазначається, що на відео показана робота 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. І...