"Людина не чоловічої статі": Чиновник із Петербургу радить тим, хто ухиляється від мобілізації, "змінити стать"

Очільник Калінінського району Сергій Петриченко розповів про "лови" на російських вулицях й порадив тим, хто ухиляється від мобілізації, "змінити стать". Про це Петриченко заявив в інтерв'ю російському виданню "Фонтанка", передають Патріоти України.

"Ми повинні повністю відновити весь військовий облік та зібрати всі дані на мешканців району чоловічої статі. Якщо людина не чоловічої статі, вона може про це заявити, змінити стать і перейти в іншу категорію або вжити інших заходів", - заявив він.

Відомо, що у двох районах Петербурга з ранку 14 жовтня на жителів біля під'їздів чекали поліціянти, співробітники військкомату та чиновники з повістками. Містяни охрестили це "облавами", але в адміністрації одного з районів опротестували цей термін і заявили, що "групи" займаються "оповіщенням".

"Прямує повістка, громадянин її отримує і кидає в сміттєвий бак. А ми повинні встановити: де цей громадянин, скільки у нього дітей, чи є захворювання, чи проходив він навчання, можливо, він має броню, чи він став айтішником, чи є працівником оборонної галузі. Необхідна актуалізація інформації", - додав чиновник.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...