Людина, що вивчала та творила історію України: Помер співзасновник Народного руху Володимир Колінець

Перестало битися серце співзасновника Народного руху, одного із символів національного відродження і творця незалежності України, почесного громадянина Тернополя, народного депутата першого демократичного скликання Володимира Колінця. Про це повідомив мер Тернополя Сергій Надал, зазначають Патріоти України.

«Володимир Колінець став батьком нашої Незалежності. І це не прості слова, а щира правда! Коли мені говорять, що за українську Незалежність проголосувала комуністична більшість у тодішній Верховній Раді, говорю у відповідь – це брехня. Їх змусили голосувати Володимир Колінець та його побратими. Саме вони батьки нашої Незалежності!», – наголосив Надал на своїй сторінці у Facebook.

«Маємо зберегти і утвердити Незалежну Україну!» – ці пророчі слова Володимира Колінця, за словами мера Тернополя, обов’язково здійсняться.

«Вашу справу гідно продовжують молоді патріоти. Спіть спокійно, Володимире Володимировичу. Щирі співчуття рідним та близьким», – написав Сергій Надал.

До відома, Володимир Колінець — український громадсько-політичний діяч, публіцист, літературознавець, педагог. Народний депутат України першого скликання, депутат Тернопільської міської ради (1990), депутат Тернопільської обласної ради другого скликання (1994). Член Тернопільської міської громадської організації Інститут національного відродження імені Ігоря Герети.

Асистент, старший викладач історії давньої української та зарубіжної літератури Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Доцент кафедри менеджменту освіти Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Від 2002 — заступник начальника управління культури Тернопільської ОДА. Співзасновник і заступник голови Тернопільської крайової організації Народного Руху України (1989).

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...