"Людина з нізвідки": Стали відомі нові цікаві деталі про шпигуна ЦРУ в Кремлі

Олег Смоленков фактично був помічником помічника глави РФ Володимира Путіна.

Олег Смоленков. Фото: Лента.ру.

Дипломат Олег Смоленков, якого називають шпигуном США в Кремлі, є "людиною з нізвідки", що може свідчити про його причетність до секретних служб. Про це на сторінці у Facebook повідомив співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН, колишній заступник міністра закордонних справ Росії Георгій Кунадзе, передають Патріоти України.

Кунадзе додав, що РФ – країна "більш аморальна, ніж СРСР", що позначається і на її держслужбовцях. "Олег Борисович Смоленков – фігура трохи загадкова. Народився в 1969 році в Москві, де навчався, невідомо. Чим займався після закінчення інституту (імовірно, в 1991-1993 роках) – теж.

Такі прогалини в біографії людини нерідко вказують на її приналежність до однієї організації, за висловом Войновича, не так військової, скільки войовничої", – написав екс-заступник міністра.

Він також звернув увагу на те, що в 1999 році Смоленков був прийнятий на роботу в Валютно-фінансовий департамент МЗС РФ, у 2000-2001 роках числився за Управлінням справами МЗС РФ, а незабаром – за Департаментом кадрів МЗС РФ. "На звичайний шлях молодого дипломата зовсім не схоже. Швидше на стажування закордонного працівника, скажімо так, не зовсім зрозумілого профілю", – підкреслив Кунадзе.

Орієнтовно в 2003 році Смоленков виїхав у тривале відрядження в США на посаді 2-го секретаря Посольства Росії, ставши помічником посла Юрія Ушакова. Як припустив Кунадзе, саме тоді росіянина завербували.

Через деякий час він фактично став помічником помічника глави РФ Володимира Путіна. "До найяснішого тіла президента доступу Смоленков не мав. Зате доступ до службових документів, що готувалися для президента, і до накладених на них найвищих резолюцій у нього, як видно, був", – зазначив Кунадзе.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...