Люстрація не завада: Зеленський включив Богдана у "святая святих" державної безпеки

Президент України Володимир Зеленський змінив склад Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), затвердивши у ньому керівника Офісу Президента України Андрія Богдана та двох його заступників. Про це йдеться в указі президента №520, зазначають Патріоти України.

Також до складу РНБО введено голову Служби зовнішньої розвідки України Владислава Бухарєва та голову Державної служби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського.

“Увести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України: Бухарєва Владислава Вікторовича – голову Служби зовнішньої розвідки України; Черкаського Ігоря Борисовича – голову Державної служби фінансового моніторингу України; затвердити у персональному складі Ради національної безпеки і оборони України: Богдана Андрія Йосиповича – керівника Офісу Президента України; Пристайка Вадима Володимировича – заступника керівника Офісу Президента України; Рябошапку Руслана Георгійовича – заступника керівника Офісу Президента України”, – йдеться у тексті указу.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Ради національної безпеки і оборони України – це координаційний орган з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.

Відповідно до статті 107 Конституції України РНБО координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони. Рішення РНБОУ вводяться в дію указами Президента України. Компетенція та функції РНБО визначаються законом.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...