Лють Москви можна вже уявити: Болгарія збирається відправити Україні важке озброєння, парламент схвалив віхове рішення

Парламент Болгарії проголосував за відправку Україні важкої зброї. Перед цим між політичними партіями країни точились дискусії щодо допомоги.

За це рішення набралось 175 голосів проти 49. ЗМІ пишуть, що це рідкісний момент консенсусу розділеного політикуму Болгарії.

Що цьому передувало

Раніше Болгарія не допомагала Україні зброєю. Однак взяла на себе ремонт української техніки та прийом біженців. У листопаді оборонний та зовнішньополітичний комітети болгарського парламенту схвалили 2 пропозиції про передачу Україні військової допомоги.

У парламенті довго сперечались щодо рішення. Однак дійшли висновку, що список країн, які допомагають Україні – це список цивілізованих країн. Наразі невідомо, які саме види зброї та в якій кількості надасть Болгарія.

Залишилась лише Угорщина

Болгарія є членом НАТО. Після голосування, яке дозволить постачати Україні важку зброю, а також запасні частини, Угорщина залишилася єдиною країною з НАТО, яка не схвалила поставки зброї Києву від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Ба більше, Угорщина навіть заборонила транспортувати своєю територією зброю для нашої країни. Загалом уряд Віктора Орбана має проросійську риторику. Сам прем'єр критикує ЄС за санкції проти Росії.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...