"Лікарі не радять": Папа Римський поки не поїде ні в Росію, ні в Україну

Папа Римський Франциск найближчим часом не зможе відвідати Москву і Київ. Про це повідомляє CNN Portugal, передають Патріоти України.

"Зараз я не можу поїхати, тому що після поїздки в Канаду була невелика заминка з відновленням коліна, і лікар заборонив, сказавши: "До Казахстану не можна їздити", – сказав Папа Франциск.

Йдеться про збори релігійних лідерів, що пройдуть в середині вересня в Казахстані. "Але я підтримую зв'язок телефоном... Я стежу за (ситуацією) своїм болем і своїми молитвами. Але ситуація дійсно трагічна. Ведучи діалог, ми просуваємося вперед", – додав він.

Понтифік також непрямо звинуватив Росію в "збройному завоюванні, експансіонізмі та імперіалізмі" в Україні.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...