"Логістичний придаток київського режиму": Захарова "визвірилась" на Молдову через допомогу Україні і отримала відповідь

Представниця МЗС Росії Марія Захарова, яка назвала Молдову "логістичним придатком київського режиму", отримала відповідь від молдовського Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції. Країна продовжить надавати Україні всю можливу допомогу. Заяву МЗС Молдови у відповідь на слова Захарової опублікувало видання NewsMaker, передають Патріоти України.

"Фіксуємо послідовне перетворення Молдавії (так у МЗС РФ продовжують називати Молдову – "Апостроф") на логістичний придаток київського режиму. Кишинів одразу після початку спеціальної військової операції розпочав масштабні постачання в Україну різних товарів – паливно-мастильних матеріалів, медикаментів, продовольства", – заявила представниця російського МЗС 25 серпня.

Також Захарова зазначила, що Молдова здійснює "провокаційне накачування" західним озброєнням та "екіпіруванням та технікою для розмінування, стрілецькою зброєю, в т.ч. снайперськими гвинтівками та кулеметами, різними видами гранат, а також технічними засобами розвідки".

Крім того, вона додала, що наразі нібито опрацьовується питання про розміщення у країні складів американського озброєння, яке "згодом може спрямовуватись на потреби ЗСУ".

МЗСЄІ Молдови засудило "брехливі заяви" Захарової. "Нейтралітет нашої країни не означає ізоляцію. Влада розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру та безпеки країни. У цьому сенсі Молдова співпрацює із тими, хто просуває демократичні цінності. З першого дня війни ми рішуче засудили агресію Росії проти України. Ми продовжимо надавати нашим українським друзям усю можливу допомогу і в двосторонньому порядку, і в рамках міжнародних організацій", - наголосили у молдовському відомстві.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...