Логістика дуже цінного вантажу: Зеленський із Туском усунули останню перешкоду на шляху постачання F-16 в Україну, - Никифоров

Останню перепону на шляху постачання Україні винищувачів F-16 усунуто після переговорів президента Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Про це розповів речник президента України Сергій Никифоров в ефірі телемарафону, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ."

"На полях саміту Європейської політичної спільноти відбулися переговори з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, які дозволили прибрати останню перепону, щоб F-16 нарешті потрапили до України. У цьому теж бачимо великий позитив", - сказав Никифоров.

Водночас речник Зеленського не розповів, про яку саме перепону йдеться.

"Не можу відповісти, але хороша новина в тому, що вона тепер зникла", - сказав він.

Никифоров також нагадав, що у своєму нещодавньому інтерв’ю очільник Української держави розповів, що літаки F-16 ще не в Україні.

"Але сподіваюся, що після переговорів з Дональдом Туском ця ситуація швидко зміниться", - додав речник президента.

До слова, після зустрічі з з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском на саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії президент Зеленський повідомляв про позитивне рішення, яке дозволить Україні якнайшвидше отримати літаки F-16.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявляв, що винищувачі F-16 в дорозі з Данії та Нідерландів до України просто зараз й долучаться до оборони українського неба цього літа. Таку заяву він зробив на вишингтонському саміті НАТО, який відбувся 9-11 липня.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...