Льотно-тактичні навчання РФ в Білорусі схожі на ІПСО: ЗМІ розкрили, що задумав агресор

Льотно-тактичні навчання в Білорусі майже не висвітлюються Міноборони Росії, тоді як білоруські пропагандисти наввипередки розповідають про важливість цих заходів, передають Патріоти України.

Беларускі Гаюн зазначає, що на сайтах російських відомств згадок про навчання, які офіційно тривають у Білорусі вже два тижні, або дуже мало, або взагалі немає. "У сухому залишку виходить, що для МО РФ навчання настільки неважливі і несуттєві, що про їхнє існування воліють замовчувати", - йдеться в повідомленні Гаюна.

На думку спостерігачів, ці навчання схожі на російську ІПСО і військову хитрість Міноборони РФ, спрямовані на демонстрацію загрози нового можливого вторгнення з території Білорусі в Україну.

Наразі полігони Білорусі використовуються виключно для підготовки російських мобілізованих, яких потім відправляють просто на фронт в Україні, пояснює Гаюн.

Розгортання "союзницьких" військ теж пов'язане з необхідністю провести підготовку російських мобілізованих, оскільки в РФ немає у достатній кількості інструкторів і навчальних центрів.

Крім того, ще демонстраційне перекидання військ спрямоване для сковування частини сил ЗСУ, вимушених прикривати північний кордон з Білоруссю через загрозу нового вторгнення РФ. Ознаки реалізації повторного вторгнення ЗС РФ в Україну з території Білорусі наразі відсутні, підкреслюють експерти.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...