Луганська ОВА розповіла, скільки території області наразі підконтрольно законній владі

В області залишаються переважно літні люди, зазначив Лисогор.

Російські окупаційні війська не полишають спроб захопити всю Луганську область. Зараз ворог контролює 95% її території, заявив виданню LIGA.net очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, інформують Патріоти України.

Зараз лінія фронту залишається стабільною. Одним із найважчих напрямків є Білогорівський, де росіяни майже постійно завдають ударів та проводять до 10-12 наземних атак на день. Важким також є Лиманський напрямок, розповів очільник ОВА

"Близько 5% території області не окуповані. 95% – під тимчасовим контролем росіян", – наголосив він.

Зазначається, що вільна частина Луганщини – під постійним обстрілом зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, КАБів.

"Ситуація важка. На цих 5% у нас залишаються 45 людей. І навіть після смертей сусідів не всі поспішають виїжджати. Минулого тижня лише четверо погодилися на евакуацію. Через те, що росіяни окупували майже всю область, вони мають великий вибір у зброї для ураження по тій частині, яку ми звільнили", – розповів Лисогор.

У зоні бойових дій залишаються переважно літні люди – у когось там поховані близькі, хтось боїться, що нема куди їхати.

"Вони звикли до своєї землі. І далі саджають городи поруч з фронтом. Готові покинути хату тільки тоді, коли вона вже горітиме", – каже чиновник.

За його словами, йдеться переважно про приватний сектор. Люди мають криниці та пічки, але централізованого постачання води, світла немає.

"Ми забезпечуємо продуктами, медициною, генераторами. Але шляхи постачання стають дедалі складнішими – Росія обстрілює дороги", – сказав він.

Лисогор зауважив, що попри казки Росії про "один народ", на кордоні з РФ стоять фільтраційні табори.

"Перекриті шляхи виїзду як на вільну частину України, так і в державу-агресора. Росія силою змушує людей залишатися у зруйнованих містах, не відновлює жодних комунікацій, а ще додатково населяє територію росіянами", – додав він.

За його словами, Росія привозить вчителів з територій, де люди самі ледь говорять російською. І привозять їх одразу із сім'ями.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...