"Лукашенка постійно супроводжують коханки": Дружина експосла України у Білорусі поділилася набутими спостереженнями

Фото: Тарас Подолян

Тетяна Мокріді вивчала російську мову і література в Білоруському державному університеті. З 2010-го по 2011 рік, коли її чоловік дипломат Роман Безсмертний був послом України в Білорусі, жила з ним у Мінську, зазначають Патріоти України.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко офіційно одружений із вчителькою білоруської мови і літератури Галиною Жовнірович. Однак ніколи не з'являється з нею на людях. Натомість його супроводжують коханки.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповіла політтехнологиня, PR-менеджерка Тетяна Мокріді. Її чоловік дипломат Роман Безсмертний був послом України в Білорусі у 2010-2011 роках. Тоді родина жила в Мінську.

"Олександр Лукашенко не визнає за жінками ніяких прав. Тому світового дипформату - прийому послів з дружинами - ніколи не було. Він одружена людина, але всі знають про його коханок. Лукашенка постійно супроводжують то співачка, то модель, то королева краси. Тільки законної дружини ніхто ніколи не бачив. Абсолютно неприпустима поведінка", - розповіла Тетяна Мокріді.

"Коли я з чоловіком жила в Мінську, дуже мало людей розуміли мою дипломатичну мову. Коли на прийомах запитували, що думаю про Мінськ, відповідала: "Я потрапила у свою юність". Це означало, що тут нічого не змінилося. Радянщина. Салон-перукарня "Мрія", в якому я стриглася студенткою, залишився точно таким же через 22 роки. Важко було це бачити", - додала вона.

Мокріді розповіла, що в Україну вирішили повертатися після того, як у Білорусі у грудні 2010 року пройшли президентські вибори. Тоді Лукашенко набрав майже 80% голосів, жоден інший кандидат не здобув більше 3%. США і низка країн ЄС не визнали вибори легітимними. У країні почалися протести. Влада силою їх розігнала і затримала більшість політичних опонентів Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь може перекрити транзит газу до Європи

"Офіційний Київ мовчав. Роман роздавав інтерв'ю, де казав, що якби в нас були такі вибори, президент би летів, як корок з шампанського. Він зайняв позицію, солідарну із послами ЄС: не визнавати вибори. Не пішов на виступ бацьки в парламент. Тоді в Білорусі творилися страшні речі: люди вийшли на протести, тисячі опинилися за ґратами. Я зрозуміла, що нам треба пакувати валізи", - поділилася Тетяна Мокріді.

Читайте більше в номері журналу "Країна" за 16 грудня

Підписатися можна ТУТ

14 грудня чоловіка лідерки білоуської опозиції Світлани Тихановської блогера Сергія Тихановського засудили до 18 років колонії суворого режиму. Він планував балотуватися в президенти Білорусі, але 29 травня 2020

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...