"Лукашенка публічно ліквідують": Експерт заявив, що Росія може готуватися до анексії Білорусі

Російська Федерація може готуватись до вторгнення в Білорусь та її повної анексії. Ба більше, росіяни можуть ліквідувати самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка і видати це як "звільнення білоруського народу". Таку думку висловив політтехнолог Михайло Шейтельман у коментарі "24 каналу", передають Патріоти України.

Шейтельман вважає, що росіяни навмисно вбили міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея, відрізавши таким чином Лукашенка від Заходу. За його словами, є така ймовірність, що Росія планує анексувати Білорусь. Доказом цього є нещодавні візити до РБ міністра оборони РФ Сергія Шойгу та глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

"Російські війська реально можуть розпочати наступ на Мінськ з метою захоплення влади. Навіть можливе знищення Лукашенка. Я не вірю, що Лукашенка вб'ють тихенько, як Макея, і поставлять свого. Таких змов не буде", - сказав політтехнолог.

Як зазначив Шейтельман, Росії потрібна переможна війна на тлі поразки в Україні. З цією метою вони й можуть провести її в Білорусі. Ще до вторгнення в Україну вои розглядали різні варіанти на випадок поразки у нашій державі.

"Говорили про Казахстан, але за його територіальну цілісність висловився Китай. Говорили про Литву, але там НАТО. Тож, лишились лише Грузія й Білорусь. Кремль представить це російському народу, мовляв, в останній момент ми буквально випередили війська НАТО, які збирались зайти в Мінськ. Це логічно, бо так свого часу СРСР говорив про Афганістан. Тому ось ці візити – це вже схоже, на жаль, на підготовку до анексії", - зауважив експерт.

За його словами, Кремль може представити Лукашенка, як запроданця. Мовляв, він продався Заходу, а тому Білорусь треба визволяти.

"І саме так його можуть убити публічно в центрі Мінська, коли він особисто з автоматом буде захищатися. Це ще й буде представлено, як те, що збулась мрія білоруського народу. Він у 2020 році намагався позбавитись від диктатора Лукашенка, але не зміг, бо Лукашенко тоді переміг за допомогою свого ОМОНу. Однак прийшли російські солдати і звільнили білоруський народ, урятували його від кривавого диктатора", - наголосив політтехнолог.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...