Лукашенка цікавить влада, а не Путін: коли президент РФ стане невигідним - Лукашенко його кине, - політексперт Тишкевич

Експерт Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич переконаний, що участь Білорусі у війні з Україною уже створила для Лукашенка великі проблеми серед його електорату Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Можлива участь білоруських військових у російській спецоперації – це ще більший удар для рейтингів Лукашенка. Це одна з причин, чому він петляє. Для Лукашенка тема номер один – власна влада. Відповідно, якщо буде вигідно, він буде з Путіним, якщо ж буде не вигідно, Лукашенко кине президента РФ. Так було вже не раз в історії", – сказав Тишкевич.

Також він зазначив, що політичним кроком Лукашенка зараз буде віддалення від Путіна. Публічна підтримка ідей президента РФ також залишає негативний слід для електорату Лукашенка.
"Станом на сьогодні Лукашенко буде намагатись певною мірою "відпетляти" від Путіна. Якщо не повторити 2014 рік, Лукашенко розуміє, що це вже неможливо, то принаймні він спробує дистанціюватись від президента РФ на скільки можливо", – зауважив експерт.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...