"Лукашенко без єдиного пострілу здав Росії Білорусь": Турчинов згадав, як Бацька розповідав Україні про "правильний захист"

Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов упевнений, що напередодні Олександр Лукашенко, який розповідав, як Україні треба було воювати в 2014 році, без єдиного пострілу здав Росії свою країну, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Узгоджені Путіним і Лукашенком" дорожні карти "є нічим іншим, як поглинанням (аншлюсом) Російською імперією чергової жертви. Невизнаний світовою спільнотою диктатор здав визнаному світом диктатору дев'ятимільйонну країну за право продовжити свою політичну агонію", - прокоментував український політик.

Напередодні виборів в Держдуму Путін реалізував ще один свій реваншистський проект, значно посиливши потенційну небезпеку для України. Тепер у разі військової агресії РФ проти України реальною загрозою стає відкриття так званого "білоруського фронту". "Це означає використання території Республіки Білорусь для удару російських військ з північно-західного напрямку в тил основних сил української армії. Протидія цій загрозі вимагає додаткових ресурсів і негайного коректування наших оборонних планів і заходів", - зазначив Турчинов.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...