"Лукашенко фактично запрошує російські війська на свою територію. Це дуже небезпечно", - Портников

Заява самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про готовність розмістити на території республіки Збройні сили Росії з усіма видами озброєння, якщо це буде потрібно для "забезпечення безпеки Союзної держави", свідчить про нову військову загрозу для України. Таку точку зору озвучив журналіст Віталій Портников на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

За словами аналітика, заява Лукашенка демонструє певну зміну його позиції, оскільки раніше він намагався пригальмувати розміщення російських військових баз на білоруській території. "Тепер ніяких таких можливостей у Олександра Лукашенка більше немає. Більш того, він фактично запрошує російські війська на свою територію. Це ще раз нагадує, що досить умовними були надії тих українських політиків, які вважали, ніби з території Білорусі на українську землю ніколи не прийде війна і гарантом цього є Олександр Лукашенко. Як бачимо, ніяким гарантом миру ні для власного населення, ні для населення сусідніх країн Лукашенко не є", - зазначив експерт.

На думку журналіста, Лукашенко переслідував власні інтереси, спрямовані на збереження влади. Зокрема, він загравав з Україною і Грузією, коли йому необхідно було шантажувати Росію з метою отримання від Москви нових кредитів. Після початку протестів опозиції в Білорусі Лукашенко більше не грає в зовнішньополітичні гри і розуміє, що йому доведеться розміщувати російські війська на своїй території і навіть надавати Білорусь як плацдарм для нападу на Україну, якщо цього вимагатимуть президент РФ Володимир Путін і його найближче оточення, підкреслив експерт.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...