"Лукашенко хитріший, ніж Путін": Олег Жданов розповів, що змусить армію Білорусі взяти участь у війні проти України

У Міноборони кажуть, що зі сторони Білорусі є висока загроза наступу, але там не видно підготовки до створення ударних угруповань. Експерти кажуть, що Лукашенко дурить Путіна. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов. Він вважає, що без присутності російських військ білоруська армія навряд втрутиться у війну проти України, передають Патріоти України.

Експерт пояснив, що Білорусь віддає боєприпаси та техніку довгострокового зберігання до Росії. "Але так не роблять, коли готуються до війни – не віддають свої воєнні запаси, особливо боєприпаси і техніку, бо чим тоді їм воювати", – зауважив Жданов.

За його словами, єдине, що може змусити Білорусь піти в бій – це наказ з боку Путіна і примушення Лукашенка до видання такого наказу. Жданов запевняє, що очільнику Кремля може бути потрібно відтягнути частину сил ЗСУ з будь-якого напрямку, особливо зі Сходу.

"Але мені здається, що вони будуть чекати той армійський корпус, який зараз формується в найманці в Муліно, чисельністю до 15 тисяч військових. Його формування заплановано на серпень", – заявив експерт. Він має інформацію, що цей армійський корпус може зайти в Білорусь і тоді разом з білоруською армією вони почнуть просуватися до України.

Лукашенко хитріший, ніж Путін

Жданов зазначив, що в і підрозділах білоруської армії присутні російські офіцери, які намагаються проводити інформацію серед білорусів доцільності війни з Україною. Проте, на його думку, Путін не має впливу на керівний апарат Білорусі, бо тоді він би вже прибрав Лукашенка. "Справа в тому, що він (Лукашенко – ред.) жорстко контролює силову структуру в країні – КДБ і поліцію, і він створює атмосферу, як і Путін в Росії, тобто "є Лукашенко – є Білорусь, нема Лукашенка – нема Білорусі", – пояснив експерт.

Жданов каже, що Лукашенко намагається переконати Путіна, що якщо з ним щось станеться, то першими до білоруського народу можуть добігти західні країни. "Лукашенко набагато хитріший, ніж Путін. Він 20 років водить главу Кремля за ніс", – підсумував експерт.

Джерело: 24 канал

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...