Лукашенко міг замишляти усунення Шеремета: У мережу "злили" прослушку ексглави КДБ Білорусі

В останні роки нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко міг санкціонувати політичні вбивства своїх опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. Це випливає з опублікованої Telegram-каналом NEXTA Live прослушки в кабінеті колишнього глави КДБ Вадима Зайцева, передають Патріоти України.

На записі, зробленому нібито у квітні 2012 року, Зайцев у розмові з двома співробітниками антитерористичного спецпідрозділу "Альфа" згадує Шеремета, який "заї*ав, б*дь".

"Зробимо закладку якусь, і так далі, щоб цього щура, б*дь, зовсім, б*дь, – ні рук, ні ніг не зберуть. Все щоб було як натурально", – говорить голос, схожий на Зайцева. Також співрозмовники обговорюють способи ліквідації супротивників Лукашенка, які "кукурікають" у Німеччині.

За словами співробітників КДБ, "президент чекає цих чітких заходів", методи "втопити, розстріляти" визнано неактуальними, тому стоїть завдання "спровокувати природний підрив, пожежу, вбивство і всі інші речі".

Колишній співробітник білоруського спецназу, а нині активіст опозиції Ігор Макар уже надіслав цей запис в офіційні структури Брюсселя для об'єктивного розслідування злочинів режиму Лукашенка.

До листа він доклав деякі документи оперативної розробки, яку проводив КДБ для виявлення всіх пересувань Павла Шеремета. У них є інформація про автомобіль та місце проживання журналіста в Москві, його контакти і номери телефонів.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...