Лукашенко накаляє ситуацію: ЗМІ порахували, скільки техніки та солдатів Білорусь стягнула до прикордоння України

Білорусь у серпні почала перекидати свою військову техніку та особовий склад у прикордонні з Україною райони. Наразі біля кордону з нашою країною перебуває майже півтори тисячі білоруських солдатів, а також понад сотню одиниць техніки, передають Патріоти України.

Про це повідомила моніторингова група Беларускі Гаюн. Зазначається, що приводом для перекидання підрозділів на південь Білорусі стала заява Лукашенка від 10 серпня про нібито заходження до РБ українських безпілотників.

За даними моніторингової групи, на 1 вересня чисельність білоруського угруповання, сконцентрованого біля кордону з Україною, може становити близько 1420 людей особового складу.

Крім того, до Гомельської області було перекинуто таку військову техніку:

30 БТР-82А

щонайменше 20 танків Т-72Б

30 БТР-70МБ1

30 БТР-82А

16 ЗГРК "Тунгуска"

5 ЗРК С-300 ПС

4 Су-25

2 Мі-8

"Ймовірно, у прикордоння було також перекинуто підрозділи РЕБ, зв'язку, БПЛА та ін. Заявлене перекидання частини підрозділів ЗС РБ поки що підтвердити не вдалося", – йдеться в повідомленні.

Водночас у моніторинговій групі зазначили, що чисельність перекинутих у Гомельську область військ не становить військову загрозу для України.

Окупанти тікають у "самоволку": На Харківщині в окупантів спостерігається нестача води та провізії на передових позиціях

п’ятниця, 13 вересень 2024, 18:30

Російські військові на Харківщині через нестачу води та провізії самовільно залишають підрозділи окупаційних військ, передають Патріоти України з посиланням на ОТУ "Харків". У районі населеного пункту Глибоке спостерігається нестача води та провізії н...

Спливла "зрада": Польща не фінансує "чеську ініціативу" з купівлі снарядів для України

п’ятниця, 13 вересень 2024, 18:22

Польща нібито єдиною з усіх країн, які пообіцяли підтримати ініціативу Чехії з придбання артилерійських снарядів для України по всьому світу, досі не надала на це ніяких коштів, тоді як Німеччина інвестувала найбільше, передають Патріоти України з пос...