"Лукашенко отримає пост Кадирова, але в Мінську": Ілларіонов прояснив нюанси інтеграції РФ і Білорусі

Напередодні колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов прокоментував ситуацію навколо інтеграції між Росією і Білоруссю. При цьому він підкреслив, що Путін і Лукашенко по-різному підходять до цього поняття. У прямому ефірі на телеканалі "Україна 24" Ілларіонов заявив, що Путін відвів Лукашенку "роль білоруського Кадирова", передають Патріоти України.

Якщо для Лукашенка інтеграція Росії і Білорусі - це створення двох рівних держав, то в Москві думають зовсім інакше. Вони хочуть повністю "захопити" Білорусь і відвести Лукашенку максимум - роль "Кадирова в Чечні", заявив політолог. Навіть незважаючи на весь опір з боку Лукашенка, його країна з кожним кроком все ближче і ближче до Росії, до об'єднання. Ще в 1999 році Росія і Білорусь уклали угоду про поетапне об'єднання в області економіки, політики, фінансів, військової сфери, митниці та ін.

В кінцевому підсумку передбачалося створити щось на зразок конфедерації. Однак обидві країни все ще зберігають свою незалежність, а Лукашенко стверджує, що інтеграція - це не об'єднання. Ілларіонов впевнений, в ході прес-конференції від 9 серпня 2021 року Лукашенко в черговий раз послав всім сигнал, що він готовий і далі танцювати під дудку Путіна.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...