"Лукашенко перейде до нападу": Портников розповів, як та за що Путіна змусять заплатити

Якби історії з «брудної нафтою» з Росії не було, Олександру Лукашенку варто було б її придумати.

Лукашенко вже знає, що вимагати від Путіна? Фото: Рейтерс.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко може перейти до нападу на Кремль через надходження забрудненої російської нафти в нафтопровід "Дружба". Зокрема, білоруський лідер може зажадати від Москви матеріальну компенсацію за псування нафтопроводу і приступити до його ремонту в будь-який момент, коли в Кремлі не прислухаються до його прохання і вирішать пригальмувати черговий кредит. Про це пише український публіцист Віталій Портников у блозі "Белсат", передають Патріоти України.

"У Лукашенка з'явилася прекрасна можливість вимагати гроші за вирішення конкретної проблеми, заперечувати наявність якої у Москві навряд чи стануть", – зазначив Портников.

За його словами, навіть якщо президент Росії Володимир Путін відмовить Лукашенко в компенсації, то Кремль може бути більш чуйним до інших фінансових вливань у Білорусь. "Тому що сама ситуація з брудною нафтою ставить репутацію Росії як надійного постачальника під серйозне питання – і Кремлю не потрібен додатковий інформаційний шум з Мінська... Лукашенко прекрасно все це розуміє. І хоче грошей навіть не за "з'їдений" неякісною сировиною нафтопровід, а саме за розуміння кремлівських інтриг", – резюмував Портников.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...