Лукашенко "петляє як може": Арестович розповів про таємні переговори білоруського диктатора із Заходом

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович розповів про роль Білорусі у війні проти нашої країни. За його словами, невизнаний білоруський президент Олександр Лукашенко "петляє як може". Він також веде таємні переговори із Заходом. Про це Арестович розповів в інтерв'ю російській "Медузі", передають Патріоти України.

"Білорусь намагалися втягнути у війну дуже активно. не винен, він сам до мене прийшов", - сказав він. При цьому територія Білорусі та їхня військова інфраструктура, зокрема, аеродроми, бази постачання, залізнична мережа, були використані для атак на Україну. Звідти запускали ракети, літала авіація, і навіть наступали війська.

"Це за визначенням є військовою агресією. Але ми спеціально не ставили це питання, тому що ми розуміємо саму Білорусь і дуже чітко розділяємо білоруський народ та білоруську владу. А те, що білоруський народ був проти, ми бачили", - пояснив радник голови ОПУ. .

Наразі територію Білорусі вже практично не використовують. Була лише пара епізодичних пусків ракет, а от авіація вже не літає. Крім того, білоруським партизанам вдалося зіпсувати залізничну мережу, що ускладнило життя російським окупантам.

"Я їх до цього закликав, і на мене в Білорусі порушили кримінальну справу за тероризм. Але, як бачите, не дарма закликав. А Лукашенко зумів петляти. І за білоруську територію можна більше не хвилюватися", - додав Арестович.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...