Лукашенко підіграє на повну: Свіжі супутникові знімки зафіксували у Білорусі літаки з гіперзвуковими ракетами з РФ (фото)

У мережі опублікували свіжі супутникові знімки, які свідчать, що на аеродром у "Мачулищах" (Білорусь) продовжують перебувати МіГ-31К ВКС РФ, які здатні нести на собі гіперзвукові аеробалістичні російські ракети "Кинжал" і можуть запускати їх на відстані 2 000 км.Відповідними світлинами, зробленими Planet Labs, поділилося норвезьке видання Faktisk.

"На свіжих супутникових знімках, отриманих Fact Verifiable від Planet Labs, видно три російські літаки МіГ-31К на землі авіабази Мачулищі на південь від Мінська в понеділок ( 31 жовтня) о 09:41. Сама Білорусь не має таких літаків. Ці ж літаки можна побачити і на супутниковому знімку зранку 18 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, можна помітити кілька ракетних контейнерів, на які звертала увагу британська розвідка 1 листопада. Розвідка припускає, що у контейнерах можуть зберігатися ракети "Кинжал".

"Міністерство оборони Великої Британії заявляє, що Росія використовує ракети "Кинджал" у війні в Україні. Але вперше задокументовано, що вони розміщені в Білорусі. За словами британського захисту, це слід розглядати як попередження Росії Заходу про те, що Білорусь зараз дедалі активніше втягується у війну в Україні", - пишуть журналісти.

© Faktisk
Фото: Faktisk
© Faktisk
Фото: Faktisk

Зазначається, що "Кинджал" є восьмиметровою гіперзвуковою балістичною ракетою. Їх офіційно представив диктатор РФ Володимиром Путіним у березні 2018 року. Ці ракети можуть розвивати швидкість 12 350 кілометрів на годину. Це в десять разів більше швидкості звуку. "Кинджал" може бути оснащений як звичайними, так і ядерними боєголовками.

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...