Лукашенко підписав указ про призов офіцерів запасу: Чи означає це підготовку до вторгнення

Днями самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ "Про призов офіцерів запасу на військову службу". До армії РБ та прикордонної служби планується призвати 250 офіцерів. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко пояснив, чи означає це рішення підготовку до можливого вторгнення до України, передають Патріоти України.

"Ні. Зараз у білоруській армії є гостра нестача штатно-посадових категорій – командир взводу/роти. Наприклад, лише у 11 ОМБр Західного оперативного командування ЗС РБ некомплект молодшого командного складу становить 55 офіцерів. Насамперед, гостра нестача в танкових та механізованих батальйонах, підрозділах РСЗВ, гаубичних дивізіонах тощо. Тобто Лукашенко не готує армію до вторгнення, а вирішує нагальну проблему, притаманну його паперовій армії, у якої на папері – все чудово", - пояснив він.

Експерт також зазначив, що в певному сенсі, аналогічна проблема зараз є в армії Росії – катастрофічна нестача професійного, якісного офіцерського складу. "Це впливає на якість ведення бойових дій на рівні взводу/роти. І доки російські окупаційні війська не можуть вирішити цю проблему, Лукашенко намагається затикати дірки", - резюмував він.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...