Лукашенко пов’язав корумпованість своїх чиновників з тим, що вони... євреї (відео)

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко 14 червня під час антикорупційної наради з урядом пов’язав корумпованість призначених ним чиновників із тим, що етнічно вони є євреями. Ізраїль вже відреагував на антисемітське висловлювання диктатора, зазначають Патріоти України.

Говорячи про корупційну справу за участю Ігоря Брила, який спочатку був міністром сільського господарства і продовольства, а потім помічником Лукашенка у Вітебській області, диктатор згадав, що разом із ним у кримінальній справі проходять три десятки людей і наголосив, що більше половини з них є євреями, пише Наша Ніва.

«Ось три десятки людей перераховано. Ви мене вибачте, я не антисеміт, але більше половини євреїв. Це що в нас особливе, привілейоване становище займають, що вони крадуть і не думають про своє майбутнє. Усі однакові перед законом. І євреї, і білоруси, і українці, росіяни і поляки», — заявив диктатор.

Видання зазначає, що антисемітське висловлювання Лукашенка показали лише у вечірньому ефірі на держтелеканалі Беларусь 1, а у пресрелізі на офіційному сайті Лукашенка цитата відсутня.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац 16 червня заявив. що висловлювання Лукашенка є «неприйнятними» і «обурливими», додавши, що вони «звучать як явні антисемітські коментарі», передає JNS.

Голова Євразійського бюро міністерства Юваль Фукс подав скаргу послу Білорусі в Ізраїлі з цього приводу, повідомив Кац виданню. JNS нагадує, що це не перше антисемітське висловлювання, яке дозволив собі білоруський диктатор.

У 2017 році він звинуватив євреїв у перетворенні Бобруйська, історичного білоруського міста з глибокими єврейськими зв’язками, на «свинарник».

У 2021 році він заявив, що світ «схиляє коліна» перед євреями через Голокост.

«Євреям вдалося змусити весь світ стати перед ними на коліна, і ніхто не наважиться підняти голос і заперечувати Голокост», — сказав він на церемонії, присвяченій Дню незалежності Білорусі, який відзначають у день, коли радянські війська звільнили столицю Мінськ від нацистів у 1944 році.

А за два місяці після масового вбивства ізраїльтян терористами ХАМАС 7 жовтня 2024 року Лукашенко, говорячи про Вірменію, сказав, що вони розумні люди, тому що «там немає жодного єврея».

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...