Лукашенко розмріявся про "демілітаризацію" України і сказав, коли Білорусь вступить у війну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вкотре продемонстрував, що підтримує війну Росії проти України, і цинічно заявив, нібито це потрібно для "демілітаризації" України, передають Патріоти України.

При цьому він продемонстрував свій страх, що в іншому разі НАТО нібито могло розмістити ядерне озброєння в Україні. Про це Лукашенко заявив під час свого відеозвернення.

"Є головна проблема – демілітаризація України. Щоб там натовці не розмістили найсучасніше озброєння ракетне. У тому числі з ядерними боєголовками. Нам би від цього легше було? Ні. Тому ми в цьому плані абсолютно підтримуємо Росію", – зазначив самопроголошений білоруський президент.

Також Лукашенко сказав, за якої умови білоруські військові можуть вступити у війну проти України і піти на пряме протистояння з українською армією. За його словами, це може статися, якщо будуть порушені кордони Білорусі.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...