Лукашенко розповів свою "правду", як віддав "вагнерівців" Росії

Про дзвінок Зеленського, про що той розповів на телебаченні, і котрий далі так затято спостовували "слуги" Лукашенко наразі вирішив промовчати

Учасники ПВК Вагнера після затримання в Білорусі попросили відправити їх у Росію. Більшість із них були громадянами РФ, тому Мінськ передав їх Москві. Про це сказав Олександр Лукашенко під час спілкування із ЗМІ в понеділок, 9 серпня, зазначають Патріоти України.

"Українці почали вимагати видати їх. Росіяни дзвонять - ні в якому разі, там російські громадяни. Там, по-моєму, троє було українців, а інші росіяни. Я, по-моєму, прийняв мудре рішення: я доручив Генеральній прокуратурі запросити для переговорів генпрокурорів з Росії та України - і сядьте втрьох і визначтеся, як вчинити. Ніхто не приїхав. Тоді я запросив свого старшого сина, він був помічником з нацбезпеки. Кажу: "Постав їм, від мого імені, одне питання - Ви куди хочете відбути?" - Усі сказали: "Тільки в Росію", - розповів Лукашенко.

Він запевнив, що ніякого "зливу" спецслужбам не було. А про "вагнерівців" повідомив пильний білорус, який побачив підозрілих чоловіків. Після цього білоруські силовики нібито взяли їх на контроль. А невдовзі затримали, бо вони поводилися "нахабно, не ховалися".

Також Лукашенко заперечував, що Росія хоч якось є причетною до його рішення відправити їх в РФ. А оскільки ні українські представники, ні російські "не проявили інтересу" до затриманих, на рішення білоруської влади вплинуло тільки бажання самих затриманих.

До кордону їх нібито повіз син Лукашенка - Віктор. Там їх зустріли росіяни.

>Нагадаємо, в серпні 2020 року українські ЗМІ повідомляли, що операцію з "вагнерівцями" влаштували спецслужби України, але вона зірвалася через "злив" інформації Офісу президента. Міноборони спростувало інформацію, що поява і затримання "вагнерівців" у Білорусі - це спецоперація СБУ.

У свою чергу, ДБР відкрило кілька кримінальних справ за заявами про зрив можливої спецоперації з доставки найманців ПВК Вагнера в Україну. Про це повідомляла Генпрокурор Ірина Венедіктова.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....