Лукашенко щось задумав? Білорусь перекидає більше військ і літаків до кордону з Україною

Білорусь розгорнула авіацію і війська протиповітряної оборони на кордоні з Україною через день після того, як самопроголошений президент Олександр Лукашенко оголосив, що розмістить майже третину військових уздовж кордону, пише Associated Press, передають Патріоти України.

Деталі: Також повідомляється, що командувач військами протиповітряної оборони Білорусі генерал-майор Андрій Лук'янович заявив, що поблизу кордону розмістили зенітні ракети і солдатів радіотехнічного корпусу країни. Він назвав такі дії "значним посиленням" військ.

Лукашенко 18 серпня оголосив, що він наказав стягнути майже третину армії до кордону з Україною. Видання підкреслює, що він не уточнив чисельність військ, але при цьому нагадує, що білоруська армія налічує близько 60 000 осіб.

Лукашенко заявив, що це рішення було прийнято у відповідь на розгортання додаткових українських військ уздовж кордону. "Але це неможливо перевірити незалежним чином", – наголошує AP.

Україна не підтвердила розгортання білоруських військ на 1084-кілометровому спільному кордоні. AP нагадує, що Росія використала Білорусь, яка залежить від російських кредитів і дешевих енергоносіїв, як плацдарм для повномасштабного вторгнення в Україну, перекинувши свої війська через білоруську територію для нападу на Україну з півночі. Росія також перемістила частину своєї тактичної ядерної зброї до Білорусі у 2023 році.

Повітряні Сили показали ефектне відео про роботу в небі Курської області

вівторок, 20 серпень 2024, 13:01

У небі над Курською областю працює авіація Повітряних Сил України. Пілоти щодня завдають ударів по об’єктах противника. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука у Telegram. "На відео - українськ...

Вірянам дають 9 місяців: Парламент заборонив діяльність Московського патріархату в Україні

вівторок, 20 серпень 2024, 12:52

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії. Згідно з ним, може бути припинена діяльність УПЦ МП. Про це повідомив народний депутат Ярослав ...