Лукашенко втратив контроль над білоруською армією й готує собі резиденцію в Росії, - командир білоруського полку ЗСУ Прохоров

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко втрачає контроль над білоруською армією. Про це в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявив Денис Прохоров (позивний Кит) – командир білоруського полку імені Кастуся Калиновського, який входить до складу Збройних сил України.

"На цьому етапі в Білорусі замінили величезну кількість командного складу, у військах білоруських, на прорежимних пропутінських осіб. Як наслідок – це втрата контролю над ситуацією з боку Лукашенка. Тобто поставили, умовно кажучи, прорежимних осіб командувати й віддавати накази в разі потреби, наприклад, військовим Республіки Білорусь", – сказав він.

Командир полку імені Калиновського не відкинув, що нелегітимний президент країни-агресора Росії Володимир Путін намагається "підігрівати ситуацію" для України з білоруського напрямку.

"Також є інформація про те, що Лукашенко готує собі резиденцію в Росії за допомогою Путіна. Путін готує, скажімо так, безпечну старість для Лукашенка, хоче сховати його як вірного друга в Росії. Тобто готує якийсь відхід. Можливо, це свідчить про те, що є якась загроза знову ж таки у напрямку білоруському", – зазначив Прохоров.

За його словами, ситуація навколо Білорусі загалом, з урахуванням ядерних навчань на території Білорусі – "загроза масштабу європейського, не лише українського".

Дуже хотів щось приховати? Тищенко розбив не один, а два телефони, коли йому оголошували підозру

середа, 26 червень 2024, 20:15

Народний депутат Микола Тищенко, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця спецпідрозділу Kraken, під час обшуку 25 червня розбив два свої мобільні телефони. Про це на обранні запобіжного заходу в Печерському суді Ки...

Армію Путіна можна вітати з новим надбанням: "Зеленоградський Чикатило" їде вбивати українців

середа, 26 червень 2024, 19:15

Російська армія прийняла до своїх лав чергового маніяка, відправивши його на війну проти України. Про це розповіли у Telegram-каналі Astra, передає NV, інформують Патріоти України. Як повідомляється, йдеться про Юрія Гриценка, відомого як «Зеленоградсь...