Лукашенко заявив, нібито Україна запропонувала Білорусі укласти пакт про ненапад

Самопроголошений президен Білорусі Олександр Лукашенко заявив, Київ пропонує укласти Мінську пакт про ненапад. Мовляв, для ого, щоб білоруські війська не рухалися до України. Про це блоруський диктатор заявив на нараді про суспільно-політичну обстановку. Про це пише БЕЛТА, передають Патріоти України.

"Не знаю, навіщо це українцям. З одного боку, просять нас, щоб ми в жодному разі не воювали з Україною, щоб наші війська туди не рухалися. Пакт про ненапад пропонують укласти. А з іншого боку, готують цю гримучу суміш і озброюють їх. Польща, Литва взагалі очманіли. Навіщо це їм треба? Не зрозуміло", - висловився Лукашенко.

За його словами Лукашенка, нбито Захід, як і раніше, не відмовляється від своїх планів щодо Білорусії. Щобільше - білоруський диктор звинуватив Україну в тому, що на її території "ведеться підготовка екстремістів та бойовиків".

"Співпраця" Лукашенка та Путіна

Білоруський позиціонер Франек Вячорка наголошує, що "Лукашенко тримається за Путіна". Мовляв, для обох диктаторів головною метою є порятунок своїх життів та збереження влади. Саме з цієї причини Лукашенко майже повністю виконує забаганки кремлівського "фюрера".

Також самопроголошений президент Білорусі усвідомлює, що Путін може прибрати його в будь-який момент. Саме тому, заявляє полковник Петро Черник, внутрішня ситуація у Лукашенка неймовірно складна. Втім, чим це все закінчиться, сказати неймовірно важко", наголосив експерт.

В українській розвідці вважають, що Лукашенко водить російського диктатора Путіна за ніс. Адже в інтересах Путіна й Росії максимально нагнітати тему Білорусі, "але й Лукашенко вже не дуже в це грає".

Своєю чергою, колишній командувач армією США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес називає Білорусь "найбільшим невідомим компонентом" у війні РФ. За його словами, поки не можна впевнено сказати, чи Білорусь візьме активну участь у бойових діях. Втім, територію для військ РФ надавати буде.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...