Лукашенко заявив про "удари ЗСУ" по Білорусі і наказав взяти під приціл центри прийняття рішень "ворогів"

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Збройні сили Україні у нібито спробі обстрілу військових об‘єктів РБ. Також він погрожував країнам Заходу ударами по центрам прийняття рішень, передають Патріоти України.

Усі ці заяви він зробив на урочистому засіданні, присвяченому Дню незалежності Білорусі. Лукашенко перш за все "похизувався" не підтвердженими жодним чином досягнення власної армії.

"Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території Білорусі. Але, дякувати Богу, протиповітряними комплексами "Панцир" вдалося перехопити всі ракети, випущені Збройними силами України", – заявив самопроголошений президент.

Водночас він звернувся до лідерів країн Заходу, які підтримують Україну у боротьбі з окупантами. Він звинуватив їх у нібито підтримці нацизму та почав їм погрожувати.

"Трохи менше місяця тому мною був відданий наказ підрозділам Збройних сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри прийняття рішень у ваших столицях з усіма наслідками, що випливають", – сказав Лукашенко.

Він завірив, що нібито готовий скористатися ядерною зброєю, щоб знищити усіх потенційних ворогів Білорусі. При цьому він додав, що жодним чином його слова не можна розцінювати як погрози летальним озброєнням: "Я сказав, а вони нехай думають. Це мої повноваження, це моя функція як президента – захищати свою землю. І ми ні в якому разі нікого не лякаємо".

Водночас він вкотре спробував показати силу своєї армії, звернувшиь до світових лідерів. "Не чіпайте мою державу. Не чіпайте мій білоруський народ, якщо у вас ще залишилося почуття самозбереження", – підсумував він.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...