Лукашенко заявив, що Білорусь не залишиться осторонь у разі нової "войнушки" на Донбасі або деінде на кордоні Росії

Інакше кажучи, Якщо Путін вирішить вторгнутись в Україну, Лукашенку доведеться розгледіти "негрів НАТО", там, де вкаже Москва, і перед усім на білорусько-українському кордоні.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не залишиться осторонь, якщо Захід “розв’яже війну” на Донбасі або на кордоні з Росією, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

“Вони (Захід – ред.) прекрасно розуміють: якщо вони знову розв’яжуть войнушку на Донбасі або десь на кордоні з Росією, Білорусь осторонь не залишиться. І ясно, на чиєму боці буде Білорусь…вони це розуміють, тому почали посилювати свій північний, білорусько-український кордон”, – сказав він, додавши, що ніяких передумов для цього немає і ситуація на кордоні “спокійна”.

Лукашенко також зазначив, що у нього немає ніяких відомостей щодо можливого нападу Росії на Україну. Він підкреслив, що якби у РФ були такі задуми, то білоруські військові, в тому числі і він, про це знали.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...