Лукашенко заплутано "пояснив", чи буде влаштовувати мобілізацію вслід за РФ, і згадав про терористичні загрози

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що мобілізація в його країні не проводитиметься. Водночас він пообіцяв "реагувати на можливі загрози", передають Патріоти України.

Заяви Лукашенка наводять білоруські ЗМІ. Зокрема, білоруський диктатор назвав "брехнею пропагандистів" інформацію про мобілізацію в Білорусі.

"Ця мобілізація в Росії. Те, що на нас намагаються перекинути цей місток, що буде і в нас… а якщо не буде? Це вас, пропагандистів би перетерли. А їм же за це нічого не буде. Їм треба створити ситуацію. За щось учепитися. Не буде ніякої мобілізації. Це брехня", – сказав він.

При цьому, за словами Лукашенка, в Білорусі обов'язково реагуватимуть на можливі загрози та спроби вчинення актів тероризму.

Для цього в країні проводяться навчання, зокрема за участю "народного ополчення", "щоб люди знали свої обов'язки та мали необхідні військові навички", заявив політик.

Крім того, Лукашенко додав, що проти Білорусі нібито "розгорнуто війну", яка "йде по лінії інформаційно-психологічних операцій".

"В основі має лежати правда. Якщо фейк – через час все одно це стане надбанням. Конкретні факти – на стіл. У цьому різниця від нашої сторони з тими операціями, фейками, які вони проводять. Якщо починають мочити, треба відповідати", – заявив самопроголошений президент.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...